vrijdag 21 oktober 2011

Aanvullend discussiestuk 2e verdiepingsdag

De afgelopen weken heeft de Werkgroep Fokkerij en Gezondheid uitvoerig gediscussieerd over de wijze waarop de erkende kynologie zou moeten omgaan met een verbod op het fokken met honden die lijden aan ziektes die het welzijn of gezondheid van de ouderdieren en/of hun pups in gevaar kunnen brengen. De Raad van Beheer neemt de besturen van rasverenigingen mee in deze discussie en heeft hen namens de Werkgroep Fokkerij en Gezondheid enkele varianten voorgelegd die een "verbod op het fokken met zieke dieren" zouden kunnen inhouden.

Aangezien men het aanvullende stuk graag in de discussie op zaterdag 29 oktober aanstaande wil betrekken is het bestuur van de Pekingees- en Dwergspanielclub van mening dat het stuk dan eerst aan de leden fokkers van onze vereniging voorgelegd moet worden.

Het stuk is inmiddels aan alle fokkers die op de fokkerslijst staan verstuurd en hen is gevraagd om het bestuur voor 28 oktober te laten weten naar welke variant hun voorkeur uitgaat t.a.v. de aanvulling op artikel 23 van het hoofdstuk Tuchtrecht in het Kynologisch Reglement.

Ook als u niet op de fokkerslijst staat, kunt u natuurlijk reageren. Geef indien u dit wilt vóór 28 oktober aan naar welke variant uw voorkeur uitgaat t.a.v. de aanvulling op artikel 23 van
het hoofdstuk Tuchtrecht in het Kynologisch Reglement. Wilt u zo vriendelijk zijn om alleen uw voorkeur voor variant A, B, C of D te vermelden in uw antwoord. Uw antwoord kunt u mailen naar clubmatchsecretaris@pekingees-en-dwergspanielclub.nl
Lees hier het discussiestuk.

Het bestuur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten